top of page

הפרויקטים של הפורום

הגמשת הקריטריונים לזכאות לדיור ציבורי

הגמשת הקריטריונים לזכאות לדיור ציבורי

המאבק על שינוי הקריטריונים לזכאות לדיור ציבורי הוא מאבק דגל של פורום הדיור הציבורי. במאבק הזה אנו דורשים ביטול של קריטריונים פוגעניים ובחירה בקריטריונים שיכניסו הרבה יותר אנשים למעגל הזאות כאשר בשלב ראשון כל אדם שנמצא מתחת לקו העוני צריך להיכלל בזכאות ובטווח הארוך הקריטריונים צריכים להיות כאלה שגם יכניסו אזרחים ממעמד הביניים לזכאות. כמו כן יש להכליל בתנאי הזכאות אנשים עם מוגבלות נפשית, נשים נפגעות אלימות, ובודדים חסרי דירה.

המאבק להגדלת מלאי הדיור הציבורי

המאבק להגדלת מלאי הדיור הציבורי

המאבק על הגדלת מלאי הדיור הציבורי הוא אחד מהמאבקים הגדולים של פורום דיור ציבורי. בישראל קיימים כ-52,000 דירות ציבוריות בעוד בשנות ה-90 היו כ-200,000 דירות ציבוריות. גם בהשוואה בינלאומית ישראל מדורגת באחד המקומות הנמוכים בעולם המערבי כאשר בישראל פחות מ-2% מהדירות הן דירות ציבוריות בעוד באירופה הממוצע עומד על 12%, בהולנד 31%, בבריטניה ובצרפת כ- 17%, ובסניגפור כ-78%. מעל עשור הפורום פועל להגדלת המלאי.

 תעשו לחיים מקום

תעשו לחיים מקום

פרויקט "תעשו לחיים מקום" הוא פרויקט של פורום הדיור הציבורי בשיתוף פעולה עם מעצבים גרפיים צלמים מקצועיים ואנשי פרסום מסטודיו פה. מטרת הפרויקט היא להציג את העוולות הגדולות של הדיור הציבורי בצורה גרפית שיווקית, שתגיע גם ללב ולראש של מעמד הביניים. המטרה היא להנגיש את המידע על הדיור הציבורי ובמקביל להעביר מסר ביקורתי על חברת השפע בה אנחנו חיים. בעוד אנשים ממשיכים לה לרכוש ולקנות "מוצרים יפים" יש אנשים שחיים ברטיבות, צפיפות ותת תנאים. הפרויקט קיבל חשיפה תקשורתית גבוהה והופץ לעשרות אלפי אזרחים בתיבות הדואר.

הטרדות מיניות בדיור הציבורי

הטרדות מיניות בדיור הציבורי

פורום הדיור הציבורי חשף והוביל מאבק נחוש נגד משרד השיכון וחברות המשכנות בנושא ההטרדות המיניות של דיירות דיור ציבורי. במסגרת הפרויקט הצגנו תערוכה שיצרה עבורנו היוצרת כרמן אלמקייס עמוס אשר חשפה את סיפורן של 8 נשים אמיצות שיצאו וחשפו את ההטרדות שעברו על ידי רכזי החברות המשכנות. לפרויקט היו גם תוצאות כאשר בכל החברות עבר תהליך רענון נהלים ונבנו תקנונים נגד הטרדות שהופצו לכל הדיירות.

למידע נוסף
סיוע פרטני בדיור הציבורי

סיוע פרטני בדיור הציבורי

המתנדבים והפעילים של הדיור הציבורי פועלים באופן רצוף ועקבי לסייע למשפחות ויחידים שזקוקים לסיוע בתחום הדיור, ובכלל במיצוי הזכויות שלהם. כחלק מהמאמץ פועל הפורום עם הסיוע המשפטי וכל הקליניקות המשפטיות בארץ על מנת שכל חסר דירה או דייר דיור ציבורי יזכה לדיור הוגן. מעבר למאבק התמידי להגדיל את מלאי הדירות הציבוריות כדי שלכל אדם יהיה דיור הוגן הפורום פועל בעקביות שהדירות יהיו במצב תקין, שזכויות הדיירים ישמרו, ושכל אדם יזכה לפתרון דיור הולם. המאבק הזה הוא לא פשוט והטיפול האישי בכל פניה מקשה מאוד על הפעילים אבל יש מאמץ אמיתי לענות ולנסות לטפל בכל פניה.

הגנה על דיירי דיור ציבורי בפרויקטים של התחדשות עירונית

הגנה על דיירי דיור ציבורי בפרויקטים של התחדשות עירונית

פורום הדיור הציבורי פועל כבר מעל 6 שנים הן בתחום שינוי המדיניות והן בעבודת שטח קהילתית על מנת להבטיח את זכויותיהם של דיירי הדיור הציבורי בתהליכים של התחדשות עירונית. החברים בפורום מלווים תהליכי התחדשות עירונית בירושלים, חיפה והמרכז כאשר המטרה המרכזית היא לדאוג לכך שדיירי הדיור הציבורי יקבלו את מה שמגיע להם במסגרת התהליך המורכב של התחדשות עירונית. הפורום היה גם מי שפעל לחוקק ביחד עם שדולת הדיור בכנסת חקיקה שאמורה להגן על דיירי הדיור הציבורי בתהליכי התחדשות עירונית. וכעת אנחנו נלחמים כדי שהחוקים האלה יישמו וזכויותיהם של הדיירים אכן ישמרו...

אין לאן לברוח - מאבק הדיור הציבורי למען נשים נפגעות אלימות

אין לאן לברוח - מאבק הדיור הציבורי למען נשים נפגעות אלימות

נשים נפגעות אלימות צריכות בראש ובראשונה קורת גג עבורן ועבור הילדים שלהן כדי שיוכלו להתרחק מהתופת והאלימות בבית. בלי שיש להן קורת גג לברוח אליה, כי מקלט זה פיתרון זמני בלבד, נשים נאלצות פעם אחר פעם לחזור לתופת מאחר וילדיהם צריכים בראש ובראשונה מקום יציב לישון בו. פורום הדיור הציבורי מלווה מאות נשים נפגעי אלימות שזקוקים לפיתרון בדיור ובמסגרת הפעילות שלנו אנו חושפים את הסיפורים ופועלים על מנת שמשרד השיכון יקצה משאבים ודירות לטובת נשים נפגעות אלימות שזקוקות לסיוע. כחלק מהמאבק על הגמשת הקריטריונים לזכאות אנו דורשים ממשרד השיכון לייצר מסלול מיוחד לזכאות לדיור ציבורי לנשים נפגעות אלימות.

"נכים שקופים" בדיור הציבורי

"נכים שקופים" בדיור הציבורי

אוכלוסיית הנכים מחלוקת לשתי קבוצות: נכים עם כיסא גלגלים ונכים ללא כיסא גלגלים. הקבוצה השנייה הם "הנכים השקופים" שאינם מקבלים את אותם השירותים כפי שמקבלים הנכים עם כיסא הגלגלים, למרות שהם מוגדרים בעלי 75-100 אחוזי נכות. בין השאר הם אינם זכאים לדיור ציבורי. אנשים אלו, אינם יכולים להתפרנס לבד, והם זקוקים לעזרת השירותים הנוספים שזכאים להם הנכים עם כסאות הגלגלים. פורום הדיור הציבורי ביחד עם עמותת "נכים שקופים" פועל כדי להכניס את הנכים השקופים למעגל הזכאות וכחלק מהדרישות שלנו להגמשת הקריטריונים אנו דורשים להכליל את "הנכים השקופים" בתנאי הזכאות לדיור ציבורי.

דיור ציבורי בחברה החרדית

דיור ציבורי בחברה החרדית

הפרויקט של דיור ציבורי בחברה החרדית הוא פרויקט שמובילות נשים חרדיות, שפועלות כדי לאגד את הנשים במגזר על מנת לפעול למען מיצוי זכויות בכל מסלולי הסיוע שניתנים לחברה החרדית בתחום הדיור. הנשים, מקימות התנועה, הקימו תנועה בשם נחלה (נשים חרדיות לדיור ציבורי) והן פועלות ביחד עם פורום הדיור הציבורי, על מנת לדאוג לקצר את תור ההמתנה במגזר החרדי, לדאוג לפתרונות דיור קהילתיים ולהציג את הקולות של הנשים החרדיות בפני מקבלי ההחלטות. מאז הקמתה של הקבוצה החרדית עשרות נשים זכו לממש את הזכות שלהן לדיור ציבורי והנושא עלה לסדר היום הציבורי.

אזרחים ותיקים בדיור הציבורי

אזרחים ותיקים בדיור הציבורי

פורום הדיור הציבורי מסייע לאלפי קשישים שהממשלה הפקירה בדירות רעועות או כלל ללא קורת גג. המצוקה שנחשפת לעדשה, בתערוכה שיצרה עבור הפורום היוצרת כרמן אלמקייס עמוס, היא של אותם קשישים שהפורום מלווה שחיים בדירות ציבוריות מוזנחות והרוסות שהממשלה הזניחה וגם מצוקה של קשישים שלא מצליחים לקבל דירה ציבורית ונזרקים לגור במחסנים. 20,000 קשישים בקירוב זכאים לדיור ציבורי אבל למדינה אין מלאי דירות עבורם, ולכן הם נזרקים מדירה לדירה וממחסן למחסן בשוק החופשי כשממוצע ההמתנה לדירה ציבורית עומד על 15 שנים.

bottom of page